A Mátrai borvidék is a kékfrankos termőhelye.
1996-ban 2,5 Ha termesztettük itt. Az akkori alanyok rothadásra érzékenyek voltak, szüret előtt egy hónappal egyszer bothirisz ellen permetezni kellett. Esőre érzékeny. Zöldmunkája sok. Hajtásválogatás, hónaljazás évi 3-4. Lengőkaros művelésben is ideális borszőlő fajta. A héját nem mondanám vastagnak, fürtjei gondos metszés, lengőkaros művelésben tőtávolság 2,5 m 6*12 rügyes szálvesszőre metszettük. Így az átlag termés Ha-ra vetítve 2,4 t.
Persze ez a termőterületre jellemző volt. Szüret kezdete október 8-12, de inkább 15. Ez akkor volt igaz, amikor az 5 leveles állapot május 5-8 volt. Ma már ezt a fajtát is mint oly sokat a megváltozott klíma miatt előbb szüretelik. Sőt a mértékadó 18-20 fokot sem várják meg. Pedig ez a szőlő fajta reális időjárás esetén képes a 27 fokra. Mi 30 év termesztési tapasztalat alatt elértük 5* is. Bora igazából zamatos. Az asztali bornál jobbnak tartom.