Windows 10 tippek, trükkök, problémák Terra Lotto Jackpot:
1600 terra    
Itt olyan programokat mutatunk be, illetve olyan programok használatáról beszélünk, melyek javarészt teljesen freeware - ingyenes programok, illetve egy pár olyan programot, amelyik nagy valószínűséggel megtalálható a gépünkön.
  2016.09.06. 17:30  Hozzászólás
  •   0   
Avatar

rendszer admin
 
A Windows 10 minden idők legjobb operációs rendszere - legalább is ezt mondják róla.
Szakmailag ez biztos így is van, és semmi okom nincsen kételkedni benne.

De ezzel van azért egy kis gondom.
A tervezők, a "kockák", és a fanatikus megszállottak, akiket nem érdekel, hogy micsoda, csak a legújabb legyen, biztos, hogy ódákat zengenek róla.
De az olyan átlag halandókat, mint én is, és velem együtt az emberek 99%-át baromira nem érdekli ez, mert a Win10 javarészt csak egy operációs rendszer, amelyik a háttérben dolgozik, és futtatja azokat a programokat, amiket igazából használni szeretnénk.
Ennek következtében a Win10-et (is) tele rakták sok olyan programmal, amit a halandó emberek java része nem is fog használni.
Ugyanakkor kihagytak egy jó pár olyan megoldást, amit már például a Win7-ben megszoktunk, és érdekességnek, látványnak sokaknál nagyon megfelelt (például a minialkalmazások, stb, stb.).
Vagy ott van például az Internet Explorer 11, ami alapból benne van, de ugyanakkor erőltetik az új Edge böngészőt, amelyik szintén az átlag halandók részére semmi újat nem ad, sőt pár dolog hiányzik belőle, ami még az IE11-be benne van.

Akinek már fut a Win10, kíváncsi lennék a véleményekre ....
Új hírek, felmerülő problémák, stb, stb. Jöhet minden, ami a Win10-el kapcsolatos. :)
 
- A mai nap az a holnap, amin tegnap annyit aggódtál! -
 


  2017.02.12. 15:09  Hozzászólás  Válasz wogboy (3) hsz.-re     Olvasás  
  •   5   
Avatar

rendszer admin
 
A Windows, és más egyéb rendszer is csak egy operációs rendszer. Ez a számítógépet működteti, és nem azzal foglalkozik, hogy mik a böngészési szokásaid, főleg, ha nincs is rákötve a netre .... :D

A böngészők feladata többek között, hogy a keresési szokásaidat részben mejegyezze, így a legközelebbi hasonló keresések alkalmával gyorsabban több találatot kaphassál.
Attól, hogy a böngésző beépül telepítéskor a Windows rendszerbe, nem azt jelenti, hogy akkor a Windows rögzítgeti a böngészési szokásaidat, csak a böngésződ a Windowsban pakolja le a dolgokat bizonyos helyekre.

Ha annyira zavar a "böngészési szokások" jelenléte, tessék gyakrabban törölgeni az előzményeket, és a cookies-t (ettől főleg a FireFox még kicsit gyorsabb is lesz).

Ha meg a reklámok zavarnak, tessék felrakni a megfelelő AdBlock bővítményt a használt böngészőhöz (leírtam a Villanykapcsoló - Internet - Weboldal (honlap) témában), és azon fogsz majd csodálkozni, ha egyáltalán látsz reklámot.
Nálam például az Index fóruma teljes képernyőn jön be, a fejlécből, és a jobb oldali reklám rész teljesen eltűnt, letíltja a bővítmény.
 
- A mai nap az a holnap, amin tegnap annyit aggódtál! -


  2017.02.12. 09:35  Hozzászólás  Válasz wogboy (3) hsz.-re     Olvasás  
  •   4   
Avatar

terra alapító
 
A keresési szokásaidat rögzíti a google is, már ha nem tiltod le egy-két alkalmazással. Ami ugye azért nagy baromság, mert ha én két hete pl. láncfűrészt kerestem, akkor még egy hónapig láncfűrészes hirdetéseket dobál fel, amikor már megvettem a terméket, még akkor is :fetreg:
A win10 nem tudom mit és hogyan rögzít, nekem még 8.1 van :D feltenném én a 9-est is, de ezek még számolni sem tudnak :D
Át kell állni linux-ra, abból rengeteg van, és nincsenek idegesítő szokásai.
 
,,Nem halott az, mi fekszik örökkön, A halál sem ér át végtelen időkön.'' /Lovecraft - A névtelen város/,,Minden talajban megterem valamiféle virág. Minden napnak van valamilyen öröme. Neveld rá a szemedet, hogy meglássa azt.” /Wass Albert/


  2017.02.12. 07:28  Hozzászólás
  •   3   
Avatar

---
 
Szia Admin!

Én hülyének érzem magam, az 10-est használva is, de az bosszant, figyeli, milyen oldalakat szeretek nézegetni?

Ez lehet bármilyen oldal, és azt nem tudom, ezt hol jegyzik fel, mert biztos oka van! Lehet, már listás is vagyok, pedig csak kiváncsi! :-D
 
"There is no easy way from the earth to the stars”


  2016.09.06. 18:57  Hozzászólás
  •   2   
Avatar

rendszer admin
 
Windows 10 minialkalmazások

A Microsoft már régen törölte az oldaláról még a Win 7-hez megszokott minialkalmazásokat, melyek nagyon közkedveltek voltak.
Aztán a Win 8 - Win 8.1 verzióhoz csak ígérgették, de a Win 10 esetében már el is vetették ezek használatát.

De azért ami jó, és amit sokan kedvelnek, az nem vész el örökre, csak idő kérdése, és újra megjelenik.

minialk.jpg
8 db. minialkalmazás Win10-hez
Megtekintve 1900 alkalommal.Ha valakinek van kedve, letöltheti innen:

Minialkalmazások Win10
 
- A mai nap az a holnap, amin tegnap annyit aggódtál! -


  2016.09.06. 17:33  Hozzászólás  Válasz Ragadozo (0) hsz.-re     Olvasás  
  •   1   
Avatar

terra alapító
 
Tetszik.
Negyed órát lesegettem max, net nincs rajt, mást nem tudok mondani :D
 
,,Nem halott az, mi fekszik örökkön, A halál sem ér át végtelen időkön.'' /Lovecraft - A névtelen város/,,Minden talajban megterem valamiféle virág. Minden napnak van valamilyen öröme. Neveld rá a szemedet, hogy meglássa azt.” /Wass Albert/Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron