Hol lehet kapni start F1-et? Évekig volt, azt tettem az üvegházba mert jól bírta a klímát. szerintem a lugas F1 ízre nem nagy szám, de legalább sokat terem.
Ragadozónak van igaza, enni a Somoskői és a Camone az igazi. A Camone paradicsomot évekkel ezelőtt kaptam tőle magcserében azóta szedem a magját. Az íze ugyanolyan finom mint akkor. Idén rendeltem újabb magot Olaszországból. Kicsit későn jött így még nem érik. Az biztos, hogy a bokor ugyanolyan habitusú mint a másik, a paradicsomok mérete is, de ez az új kissé feketés lesz. Az ízére kíváncsi vagyok.
Befőzni nagyobb fajtákat szoktam ültetni, de befőzök mindent amit nem eszünk meg. Aszalni Roma paradicsomot vetek, tavaly nem volt rajta szinte semmi, idén roskadásig van. Tavaly koktélokat aszaltam, az is jó volt, idén is fogok. Koktélból a Somoskőin kívül bolti Strabenából fogott magot vetek. Tavaly vacak lett, szinte ehetetlen. Idén jobban sikerült kifogni, nagyon szépek és ehetőek is. Holnap lefényképezem, ma elfelejtettem, tegnap este keveredtem haza.
Van még paprika alakú paradicsomom még az index fórumról. Az finom enni csak késői. Van ugyanonnan batyus, nagyon jó fajta. Terem rendesen, finom is bár nagyocska, befőzni is jó. Nem túl kényes.
A determinált szibériai elég finom, jó méret enni. Eredetileg innen van a magcseréből. Egy baja van, minden kórságot elkap. Szoktam tenni Violet Jasper fajtát is. Nálam a legkorábbi szokott lenni, jó a mérete, sokat terem.
Az ökörsziveket feladom. Nincs annyi helyem, hogy olyan túlméretes paradicsombokrokkal foglaljam a helyet amit egyetlen fürtöt nevelnek.
Idén megint tettem Schott lugas paradicsomot de érdekes módon kb 180 centinél befejezte a növekedést. Ha nem is túl finom akkor is érdemes tenni, sokat terem és nem túl kényes.
Szóval én sok fajtát vetek de mindegyikből csak pár tő van. Minden évben finomítok a fajtaválasztékon és próbálok újakat is.
A Prekos tényleg nem korai, az íze átlagos. Idén még volt a tőled kapott magból, egy bokor van most de még csak most kezdett pirosodni. Van rajta elég sok, el is borult míg nem voltam itthon. Befőzéshez jó lesz.